2016. április 16-án 12 óra tájékán érkeztem meg a bázisra, az Eldorádó horgásztóra egy laza pacára, ahol a többiek már javában ütötték a vizet. Pont ebédre érkeztem, ahol isteni finom paprikás krumplit tolhattam a bendőmbe. Ebéd után ki is pakoltam, majd megkezdhettem a délutáni sziesztát a botok beélesítésével. Pista bácsi elmondása alapján, a legnehezebb szakaszon ülünk ennek a tónak, ugyanis a visszajelzések alapján itt tudnak a legkevesebb halat fogni, ezért is volt számunkra fontos, hogy itt foglaljunk helyet. A sziesztám alatt sikerült is két szép pontyot partra csalogatni.  Idő közben a csapattársam Krisztián már áthelyezte magát az 1. tóra, majd estére átpakoltam én is és a 6. helyet foglaltam el.

   Ekkor jött egy kósza gondolat, ami arra késztetett, hogy tegyek egy próbát, miszerint most a megszokott gyakorlatoktól eltérően kell cselekedjek. Mindenki a szembe lévő nádfalat dobálja, – jogosan, mert megszokott módon, jó haltartó és mivel mindenki ide dobál, a hal is mindig táplálék után kutatva többet tartózkodik ezeken a területeken. De gondolkozzunk csak egy kicsit? Ha a hal összes állománya itt tartózkodva, akkor púpozva feküdnének ezeken a pontokon a halak egymáson. A halak mindenhol megfordulnak körfogásuk alatt, ezért is szerettem volna egyik botomat magam előtt elhelyezni kb. 10-15 m-re. Alapozó etetésnek SzuperPistaMix-et használtam, melyet öt gombóc formájában juttattam a meghorgászandó területre. Etetés után 30 perccel az egyik botomat át is helyeztem ide.

   Csodának csodájára nem egészen 1 perc múlva már szaladt is a fék. Megjelent az első tokhal ez etetésről. Mind a két helyről szépen jött a hal, ami bizonyította, hogy igen is meg lehet fogni a halat máshol is a tavon. Mire besötétedett addigra elő került Lévai Gabi táskájából egy literes Jäger, ami játékra ösztönzött minket. A szabály csak annyi, ha valaki halat fog, akkor mindenki iszik egy felest. Egész izgalmas játék lett belőle, mivel volt, hogy mind a két botommal halat fogtam. Az éjszaka folyamán Krisztián és Gabi is szépen húzta a halat, rövid időn belül sikerült is az egész üveggel betermelni, amit nem is bántam annyira, mivel hajnalba kelni kellett – indultunk a Szászpa horgásztón megrendezett Method Feeder csoport találkozóra. 01.30-kor abba is hagytuk a horgászatot és el raktuk magunkat holnapra.


Berényi Norbert (Pistamix TEAM Teszthorgász)