Reggel 6 óra, újra csipog a telefon ébresztője, de ma fitten pattanok ki az ágyból – nem úgy, mint mikor dolgozni kell menni. Ilyenkor semmi nem tántoríthat el, mindegy mennyit aludtam, négykézláb is kivonszolnám a testem a vízpartra.

hely 01

   Ma van a PelletPistaMix Tesztmaraton második napja, utam a gyáli Garden Lake horgásztóra vezet. Ismételten Csonti barátommal indulok útnak, hiszen Ő is van olyan elvetemült, mint Én – lehetne világvége hangulat is, Nekünk a tóparton a helyünk.

   A horgásztóra érve igen kellemes meglepetés fogadott bennünket. Az egész terület gondosan karbantartva, igényesen kialakítva, ami igazolja a tógazda elhivatottságát. Egy valóban szép környezet veszi körbe a vizet. Mindenki nagyon barátságosak és segítőkészek voltak. Hasznos információra lelhetünk a bejáratnál elhelyezett óriási medertérképen, ennek birtokában könnyebb a megfelelő horgászhely kiválasztása. Ezen a tavon is kézikocsi segíti a bepakolást a helyekre, aminek én nagyon tudok örülni, mert sok cuccal érkezek minden alkalommal. Egy reggeli ébresztő kávé és egy kis beszélgetés után irány a kiszemelt horgászhely.

spicc 01

   Mielőtt bárki azt hinné, hogy roppantul könnyű dolga van a medertérkép ismeretében, el kell keserítenem, még így is nehéz pálya – persze nagy segítség, mert tudjuk, merre mit találunk, valamint támpontot ad, merre is keressük a halakat. A 21-es hely mellett döntöttem, mivel itt volt minden, ami elsőre kelhet. Nádfal, sekélyebb víz, meg valamivel mélyebb is – gondoltam, hogy ha nem lesznek itt a halak kapókedvükben, akkor átülök a legmélyebb pontra.

hal 01

   Az időjárás nem éppen a kedveltek egyike, de volt már ettől sokkal rosszabb helyzet is – ma legalább a szél kevésbé fúj a maga kis Dél-Nyugati 13 km/h-val, nem úgy, mint tegnap. A hőmérséklet 6 Co fok, melyhez könnyű eső párosul, elősegítve a 93%-os páratartalmat. A légnyomás tegnaphoz képest vissza esett 1015 mb-ra. Rövid terepen vagyunk, nem kell megszakadni a dobálásban, így hát a kis 3 méteres Carp Expert Double Tip Juniorokat fogtam hadba. Szerelésem továbbra is a tőlem megszokott, egyszerű, de nagyszerű methodkosaras találmány.

hal 02

   Első gondolatra az előttem elhelyezkedő nádfal környékét támadtam, de teljesen hiába, így hát a csalikat váltogatva elkezdtem 10 perces dobásokkal aknakeresőt játszani az előttem elterülő vízfelületen. Sajnos délutáni órákig semmit sem sikerült találni a keszegen és kárászon kívül, egészen 15 óráig. Hosszadalmas faggatás után csak sikerült egy pontyot kicsalogatni a matracra. Ez jelentette azt, hogy át kell ülnöm másik helyre, mert innen már nem tudok mélyebb szakaszokat megdobálni. Nem volt hiába való fáradozás az átpakolás, mert további két ponty jött látogatóba – nem mintha unatkoztam volna, mert egész jól elvoltam a hozzám tipegő csőrös lakókkal.

hal 03

   Minden jó, ha a vége jó alapon azért nem maradtam hal nélkül és nagyon kellemes élményekkel távozhattam. A hely igazán elnyerte a tetszésemet, hamarosan fogom még faggatni a vizet – elvégre valljuk be őszintén, csak február közepe van. Ezzel lezárult a PelletPistaMix Tesztmaraton második napja, ami szintén nem múlt el hal nélkül.

kacsákkal 01


Berényi Norbert (Pistamix TEAM Teszthorgász)