sam_4010   2016 szeptember 16-án reggel 8 órára sikerült kiérkeznem a bázisra, a jásztelki Eldorádó tóra, hogy tréningezzek egy kicsit. Mostanában nagyon kevés időm maradt a horgászatra, mert a munka és a tennivaló betemet, de sikerült egy napot rászánnom, hogy kint lehessek a szeretett tavamon. Kiérkezésemkor már csapattársam Badari Imre már áztatta zsinórjait, így helyet foglaltam mellette, hogy azért meg legyen a jó társaság is.

sam_4011

   A mai pecára a PelletPistamix került előtérbe melyet MethodPistamix-el paníroztam. Csalinak DK2X pop up pelletek kerülnek csalitüskénk felkínálva. Horgászmódszer method feeder, melyhez 3 méteres feeder botokat használtam, a közeli távolság miatt felesleges nagyobbal próbálkozni, amúgy is imádom a pici botokat.

sam_4012   Két célpontot vettem harcba, egyik a túloldali nádfal, a másik pedig a magam előtti 10 méteres szakasz. Az első szerelést miután elkészítettem és bejuttattam, nem kellett sokáig biztatni, hogy hadba foghassam, mert a másik botot fel sem szereltem, de már fütyült a nyeletőfék. Jól indul a nap, mert egy 4 kg körüli bajszos csábult el a DK2X ananászos pop up pelletre.

sam_4013   Tovább folytatva a horgászatot, sikerült a másik botot is beélesíteni. A mai peca inkább a pihenésről szólt, így nagyon nem is szerettem volna túlbonyolítani a napomat, bár a tó hozta a formáját és azért megugráltatott egy kicsit. A második halam egy szép tokhal volt, melyet a magam előtti 10 méteres szakaszból sikerült kicsalogatnom.

sam_4014   A nap többi része sem telt másképpen, nagyon szép számban jöttek a halak felváltva, – hol ponty, hol tok, hol ponty, hol tok, tok, ponty, ponty, ponty, – hallatszott sokszor a parton.

sam_4016   Egy remek kis kikapcsolós peca kerekedett ebből a lazának induló napból, ahol még egy amurt is sikerült lencsevégre kapni. Íme néhány kép a teljesség igénye nélkül. A PelletPistamix MethodPistamixel panírozva és a DK2X pop up pellet kombó ezen a napon is bizonyította fogósságát.

megveszem


Berényi Norbert (Pistamix TEAM Teszthorgász)